Per fer les ensaïmades sense gluten cal comptar que la massa
sense gluten no és tant elàstica com l'altre i a l'hora de
treballar-la costa una mica mes. Però per ser la primera
vegada ja estic content del resultat. Amb aquesta
massa de brioix sense gluten i mirant les altres entrades de la pasta de
brioix, podreu fer un munt de postres. Només cal estar al cas que els ingredients siguin sense gluten i que els estris estiguin molt nets.
Les mesures són les mateixes que la massa de brioix sense gluten.
Fem un cilindre i amb un ganivet en fem
6 trossets. Els pesem per a que quedin tots iguals. Les mesures són les mateixes que la massa de brioix sense gluten.
Aixafarem el trosset doblegant els
costats cap al mig. Amb la mà a sobre del trosset li donem forma
rodona.
Agafarem un trosset i amb un corró
untat amb una mica d'oli s'estira. Amb les mans es cargola.
Es deixa reposar i s'estira més. Si cal es fa tres o quatre vegades.
Els posem sobre la safata amb paper de forn, donant-li forma de ensaïmada. La punta del final es posa a sota de l'altra volta i amb els dits es fa una mica de pressió. En un vas es bat un ou i amb un pinzell, les pintem.
Quant està al punt, es treu la safata
del forn, ara sí que cal anar amb molt de compte i no tocar la massa
ni donar copets a la safata, baixaria la massa de cop. Amb un drap es
treu l'aigua o la humitat que hi hagi dintre el forn i es posa a
200ºC i ha estat uns 25 minuts per arribar aquesta temperatura. Posarem la safata al forn i en ser
freda ens hauria de baixar la temperatura a uns 180ºC, sense
ventilador.
Aquí portaven uns 20 minuts de forn
(el temps de forn és orientatiu... 10º més o menys de temperatura
fa que canvii el temps)
Vist de dintre.
Nossa ficaram Lindos e com toda certeza Deliciosos também :0)
ResponEliminaFico a imaginar o cheirinho de coisa boa pela casa... Huuuuuuummmmmmmmm!!!
Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)
http://decolherpracolher.blogspot.com
Ramon, aquestes ensaimades t'han quedat genials!!!
ResponEliminaAra mateix li passo la recepta a una amiga celiaca que estarà d'allò més contenta!!
Quina pinta!!!! Les haig de fer!!! Segur que posaré al meu pare súper content ;P
ResponEliminaGuardame'n una!!!
EliminaUna gran idea això de les ensaïmades sense gluten!.
ResponEliminaAquest bloc teu és una constant tentació... per això t'he deixat un premi al meu.
Una abraçada
que maques t'han quedat!! les ensaimades m'encanten!! petons
ResponEliminaT'han quedat unes ensaïmades esplèndides! Llàstima que jo no podré fer-les... El meu forn no es pot posar a temperatures tan baixes... i no podria fer que creixessin... ^^"
ResponEliminaMolts petons :)
És la meva brioxeria preferida!!! Quan les veig no em puc resistir. Jo les vaig fer una vegada, em van sortir prou bé, però vull tornar-les a fer per acabar de perfilar.
ResponEliminaRamon!!! he trobat el teu blog per casualitat i m'ha semblat increïble... amb tantes receptes, tant i tant ben detallades.. i a sobre algunes sense gluten!!!
ResponEliminaLa meva filla és celíaca.. li faré aquestes ensaïmades i espero que em surtin tant bones com a tu... segur que li encantaran!
Moltes FELICITATS i MIL GRÀCIES per aquestes aportacions!!! Salut i bona feina!!
Gràcies pel teu comentari. Espero que facis molts pastissos!!
Eliminaramon
genial, Ramon, fan bona pinta, però d'ensaïmada només en tenen la forma ;) sabeu què vol dir ensaïmada, o no?
ResponElimina