Modificada
(15-06-2016)
I ja posats, també farem la coca de
brioix sense gluten i així tothom tindrà la seva coca de Sant Joan.
Com que no té gluten, la massa no queda tant elàstica i a l'hora de
treballar-la costa una mica més, però crec que val la pena
dedicar-hi uns moments i fer-la.
Aquí tenim la massa de brioix sense
gluten.
Els Ingredients i Elaboració
Són els mateixos que els de l'entrada brioix sense gluten. Com sempre, mirarem bé que tots els ingredients que fem servir siguin sense gluten i tots els estris estiguin ben nets.
Els Ingredients i Elaboració
Són els mateixos que els de l'entrada brioix sense gluten. Com sempre, mirarem bé que tots els ingredients que fem servir siguin sense gluten i tots els estris estiguin ben nets.
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes d'aproximadament 925 g.
Elaboració:
nº 1 Amb un corró untat amb una mica
d'oli s'estira la massa donant-li forma de coca.
nº 2 Cargolarem la massa sobre el
corró.
nº 3 La posarem sobre paper de forn
que tindrem en una safata.
nº 4 Amb les mans formem la coca i
afinem els costats amb una rasqueta.
nº 5 En un vas es bat un ou i amb un
pinzell, la pintem.
nº 6 Aquí tenim la crema amb les
mateixes mesures que la entrada Crema pastissera sense lactosa.
nº 7 Amb una mànega pastissera s'hi
posa la crema i hi posarem també les cireres i els pinyons.
I com lleva.
He posat la safata al forn a llevar a
30ºC amb un cassó d'aigua bullint a sota, al centre de la safata.
I es deixa llevar uns 60 minuts, fins
que la massa pugi més del doble. (Amb la porta tancada, per fer les
fotos l'obria i la tancava de seguida.)
Quant està al punt, es treu la safata
del forn. Ara sí que cal anar amb molt de compte i no tocar la massa
ni donar copets a la safata: baixaria la massa de cop. Amb un drap es
treu l'aigua o la humitat que hi hagi dintre el forn i es posa a
200ºC. Quant tinguem aquesta temperatura s'ensucra, amb la mà es
posa sucre a sobre.
També se n'hi posa de fi amb un
colador.
I es va coent.
El forn ha tardat 20 minuts a arribar
als 200ºC. Aquests minuts els hem d'afegir al temps de llevar. En
ser la safata freda, la temperatura baixarà a uns 180ºC, la
temperatura de cocció. També en ser la safata gruixuda, els primers
quatre minuts solament tenia enceses les resistències de sota, sense
ventilador. I es deixa coure uns 24 minuts. Durant tot aquest temps
la temperatura ha estat de 180ºC, ni més ni menys.
El temps de forn és orientatiu... 10º
més o menys de temperatura fa que canviï el temps.
nº 1 L'he posat sobre la safata.
nº 2 Vist de dins.
nº 3 Vist de sota.
nº 4 I un tall.
Boníssima...tothom té dret a menjar-ne un bocí!!
ResponEliminaQue bonica, Ramon! i bona que deu ser! els teus pas a pas sempre van tan bé per saber... i ara què hem de fer per seguir? Bona revetlla!
ResponEliminaquina pinta Ramon!! si tingués més temps la faria pero al final...faré una altra versió de coca! ja vuràs! a disfrutar! petons
ResponEliminaCom tot el que fas, t'ha quedat genial! Ara mateix passo l'enllaç a una amiga celíaca que estarà d'allò més contenta!! Bona revetlla!
ResponEliminaEs una bona manera de que els intol-lerants al gluten també puguin cel-lebrar la revetlla amb coca.
ResponEliminaPetons.
Hola, espero que t'agradi el que t'he deixat al meu bloc.
ResponEliminahttp://tastetsdebruixa.wordpress.com/2013/06/22/otro-otro-otro-premio/
Núria
Amb gluten, sense gluten... sempre et queden perfectes! Aquesta te la copio i la faré per sant Pere, a casa tenim un intolerant.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Hola Ramón,
ResponEliminaHem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 37.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.
A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.000 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!
Lestevesreceptes.cat forma part del segon portal de receptes més important del món, amb presència a 37 països diferents. Tenim pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres.
Vols formar part d’aquesta gran familia?
Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!
Carles Vicente
Lestevesreceptes.cat
Ramon, no crec que hi hagi cap bloc amb tantes receptes de la coca de Sant Joan com el teu.
ResponEliminaGràcies per compartir-les. Nosaltres vam gaudir amb la recepta que vas publicar de les mini coques de nata, que vaig publicar també al meu bloc.
Petons!
Hola Ramon!! El forn s'ha de posar a 180º?? Es q a mi la coca s'ha m'ha fet en 25 min a 200º?? I ja he comprovat que haig de posar la safata una mica més baixeta si no la crema es posa moreneta jeejj molt bona la coca!! Moltes gràcies per la teva ajuda!!!!
ResponEliminaCada forn és un món i has de provar la temperatura i el lloc de la safata per a que et quedi bé. I més d'una vegada!
ResponEliminasalutacions