Als anys 1960 fèiem aquests
pastissets de pasta de full, senzills, fàcils i ràpids de fer i
molt bons. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes
d'aproximadament 460 g.
Ingredients:
1 = 1 làmina pasta de full (275 g de pasta
de full fresca que compro al supermercat)
4 = fruita confitada (cireres)
5 = coco ratllat
6 = sucre
Posarem la làmina de pasta de full sobre la fusta de treball, que tindrem una mica empolsinada de farina. Aquesta làmina te unes mides de 340 / 255 mm i de gruix uns 3 mm. Si alguna marca és més gruixuda s'afina amb el corró per a que quedi amb aquest gruix, més o menys. Amb un metre i un ganivet marcarem trossets de 85 / 85 mm. Amb un regle i el ganivet els tallem i així ens quedaran tots ben iguals.
Posarem la làmina de pasta de full sobre la fusta de treball, que tindrem una mica empolsinada de farina. Aquesta làmina te unes mides de 340 / 255 mm i de gruix uns 3 mm. Si alguna marca és més gruixuda s'afina amb el corró per a que quedi amb aquest gruix, més o menys. Amb un metre i un ganivet marcarem trossets de 85 / 85 mm. Amb un regle i el ganivet els tallem i així ens quedaran tots ben iguals.
Els posarem en una safata de forn. En un vas hi batem una mica d'aigua i
una mica de crema i amb un pinzell les pintem de sobre, amb molt de
compte de no mullar els costats per a que les làmines de la pasta de full no quedin soldades.
Amb una mànega pastissera hi he posat
la crema, fent un petita rodoneta. Al mig, amb una cullera petita, hi
he posat confitura d'albercoc.
S'hi posa la meitat d'una cirera confitada a sobre la confitura d'albercoc, i amb la mà les ensucrem.Tindrem el forn calent a 200ºC i hi posarem la safata a dintre. En ser freda perdrà temperatura i ens hauria de quedar a uns 170-180ºC.
En un cassó s'escalfa confitura
d'albercoc amb una mica d'aigua i sucre. La deixem bullir i la passem
per un colador per a que no hi hagi grumolls. Amb un pinzell es
pinten per a que quedin ben brillants.
En un plat hi he posat coco ratllat. S'hi posen les puntes dels pastissets i així queden
ben adornats.
Us animo a fer-les. Com sempre, el secret per a que quedin bé és fer-les forças vegades. Els errors és d'on s'aprèn i cada vegada que les fas i veus que et queda una mica més bé és el que et dóna ànims de tirar endavant i ganes de fer-ho cada dia millor.
Novament una meravellosa recepta amb pasta de full i crema, fantàstica!!!.... la faré, ho saps, veritat ???? petons,
ResponEliminaDe nou ens tornes a sorprendre i plantejar un nou repte... ja veuràs tu la cara que els quedarà a tots quan els serveixi aquestes postres.... Gràcies Ramon!!
ResponEliminaHola Ramon
ResponEliminaAquests pastissets volen amb una caixalada i que bé queden!
Una abraçada
Oh Ramon que bones .....mira que dissabte tinc que portar postres a un dinar I a veure si m'animo a fer-les.
ResponEliminaPetons
Aquests pastissets mb crema són ideals
ResponEliminaLa pasta de full m'agrada molt tant sigui en plats salats o dolços.
ResponEliminaPrenc bona nota de donar-li aquesta forma tan maca i de manera tan fàcil.
Petons i bon cap de setmana!
que buenas Ramón estas pequeñas delicatessen de hojaldre¡¡
ResponEliminaLina apresentação, e com toda certeza DELICIOSOS também :0)
ResponEliminaBeijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)
http://decolherpracolher.blogspot.com