Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes de coques d'aproximadament 1620 g (270 g cadascuna).
Ingredients:
1º Elaboració:
1 = 200 g de farina.
1 = 200 g de farina.
2 = 10 g de llevat fresc (Levital)
3 = 120 g d'aigua.
Per començar es posa la farina a
l'amassadora. El llevat es posa en una tassa amb 120 g d'aigua
tèbia a 30ºC, es desfà amb una forquilla i també es tira a
l'amassadora. Es treballa la pasta a velocitat lenta uns 10 minuts.
Quan estigui ben amassat, es posa sobre
la fusta de treball empolsinada amb una mica de farina, i s'aixafa
amb les mans doblegant els costats cap al mig. Ho farem unes tres
vegades i li donarem forma rodona. Es posa la massa dintre un bol
(unes tres vegades més gros que la massa) amb una mica de farina, es
tapa amb un plat i es deixa reposar a la nevera durant 12 hores. Més
o menys.
Després de 12 hores.
Després de 12 hores.
Ingredients:
2º Elaboració:
1 = 200 g de farina
2 = 80 g de sucre
2 = 80 g de sucre
3 = 40 g de mantega (o greix de porc)
4 = 1 ou.
5 = 1 rovell de ou.
6 = 1 g de sal
7 = 1 llimona petita rascada.
8 = 4 g d'oli.
S'han de posar tots els ingredients ben
posats sobre la taula, perquè com podeu imaginar, si te'n deixes
algun, ja las fotuda. Sobretot s'ha d'anar amb compte amb el pes del
sucre.
Es posa al microones el plat de la
mantega i es fon en petites sessions de 10 segons, tot remenant amb
una llengua pastissera, fins obtenir una textura tan tova com una
pomada. Es posa dintre del bol de la amassadora i s'hi afegeixen tots
els ingredients, menys la farina i l'oli d'oliva, i es barregen amb
un batedor de mà.
Es posa a la l'amassadora i s'hi
afegeix de mica en mica la farina i la massa que tenim del dia abans.
S'hi cal si afegeix aigua, segons la textura de la pasta (amb compte
de no passar-se. Per exemple, per comptes d'aigua, hi he posat una
cullerada més de farina perquè em quedava massa clara). Es treballa
a velocitat lenta uns 10 minuts fins que quedi uniforme. Al final
s'hi posa l'oli d'oliva.
Quan la pasta està ben fina es posa sobre la fusta de treball untada d'oli i s'aixafa amb les mans doblegant els costats cap al mig.
Quan la pasta està ben fina es posa sobre la fusta de treball untada d'oli i s'aixafa amb les mans doblegant els costats cap al mig.
Ho farem unes tres vegades i li donarem
forma rodona, es posa en un bol i es deixa reposar uns 30 minuts
dintre el forn a 30ºC, per a que no li toqui el aire. Als 15 minuts
la tornem aixafar sense por de fer-li mal i la tornem a posar dintre.
Aquest és el secret per a que la pasta tingui força i quedi
esponjosa. Si es vol amassar a mà, mireu la pasta de brioix.
Quant està al punt, es treu la safata
del forn, ara sí que cal anar amb molt de compte i no tocar la massa
ni donar copets a la safata: baixaria la massa de cop. Amb un drap es
treu l'aigua o la humitat que hi hagi dintre el forn i es posa a
200ºC.Quant tinguem aquesta temperatura s'ensucren.
Aquí portaven uns 15 minuts de forn
(el temps de forn és orientatiu... 10º més o menys de temperatura
fa que canviï el temps).
He fet crema pastissera (750 g de llet
– 120g de sucre – 8 rovells de ou – 60 g de maizena – pell de
llimona – canella amb branca.) es deixa refredar 2 o 3 hores igual
que les coques. Després de aquests temps he tallat les coques per la
meitat amb un ganivet de serreta i amb una mànega pastissera hi he
posat la crema.
S'hi posa la part de sobre.
Quina gràcia, tan petitones! Farcides de crema és com més m'agraden les coques de Sant Joan. Ves que no et copiï la idea aquesta de fer-les mini coques!! I les expliques tan bé que si no les fem és perquè no ens dóna la gana, ben bé! Petons
ResponEliminaque maques!! aquest any, ja que cau en pont, tindré temps de fer-ne una ben elaborada! segurament em basare amb les tevés receptes que son genials! merci i segueix aixi! petons
ResponEliminaGracies Ramon, per recordar la recepta . Així petitonetes i farcides t'han quedat molt bé:
ResponEliminaPetons
Quines coques més ben presentades!
ResponEliminaQuina bona idea les mini coques de Sant Joan! ja vaig dir-te l'altre dia que aquest any pensava fer-les... i crec que em decidiré per aquestes ;-)
ResponEliminaQue mones així mini!!
ResponEliminaÉs una bona idea fer-les així, individuals, sobretot quan van farcides de crema.
PTNTS
Dolça
Uau! quina passada! Queden molt boniques així petitones, i deuen ser més fàcils de farcir que no pas una de més gran.
ResponEliminaFantàstic el pas a pas (i fantàstica la kitchen Aid!! aish, si jo la tingués...)
Fins aviat!
Ai! que tens un petit premi al meu blog!! És que m'encanta com ens expliques el què fas i crec que et mereixes una mica més de difusió (a veure si entre tots ens ajudem una micoona).
ResponEliminaPetons!
Com sempre una recepta molt professional Ramón!!! quin goig que fan les teves coques.. jo tampoc em podré estar de fer-ne amb crema per casa i per la colla segurament la faré de patata i albercocs.... Et copio la recepta. Petonssss,
ResponEliminaOstres Ramón quina idea més fantàstica! farcir les coques amb crema pastissera, m'encanta!. Aquest any com no crec que fem res, a la meva nena li fan pànic els coets..., en faré una de petita pels tres. Merci!
ResponEliminaPetons, Sandra.
Hola Ramón, ja et vaig dir que les faria i com m´han agradat tant les he compartir en el meu blog... no les he farcit però diumenge si ho faré... Gracies per la teva recepta, trucs i consells.. Petons,
ResponEliminaEnhorabona!!!! Tens un blog precios i pel que veig unes mans meravelloses per a cuinar...aqui tens una nova admiradora. Petons
ResponEliminatremendas cosas y muy bien decoradas,me encantan las cocas
ResponEliminaSaludos
Qué fabulosa cocas, se ven divinas, enhorabuena!!!
ResponEliminaEnhorabona,aquestes coques tenen una pinta magnifica! Gracies per compartir-ho.
ResponEliminaQuin blog es el millor contingut que he vist mai, fa temps que faig les seves receptes,un gran explicant el pas a pas.
ResponEliminaGràcies pero compartir! M Jesús