Amb
un ganivet la tallarem, surten 12 trossets de 36 g cada un.
Amb
les mans s'aixafa cada trosset doblegant els costats cap all mig. Hi
posarem la mà a sobre fent una mica de pressió i li donem voltes
per a que quedi de forma rodona i fina.
Els
posarem sobre una safata de forn de manera que el costat més
maco quedi a la part de dalt, força separats l'un l'altre perquè
quan llevin no es toquin. En un vas batem un ou i els pintem amb un
pinzell.
Es
posa la safata en el forn a 30ºC amb un cassó d'aigua bullint a
sota i es deixa llevar una hora fins que la massa pugi més del doble
(com sempre, són mesures orientatives ja que depenen de la classe de
farina que hi poseu)
Quan
està al seu punt, es treu la safata del forn (ara sí que cal anar
amb compte, no donar copets a la safata i no tocar la massa). El
temps de llevar es orientatiu, potser amb tres quarts d'hora n'hi ha
prou, perquè amb el temps de escalfar el forn, ja hi tindrem un
altre quart).Amb un drap es treu l'aigua o la humitat que hi hagi
dintre el forn i es posa a 180ºC. En posar la safata al forn perdrà
temperatura i ens hauria de quedar a uns 160ºC.
Es
posa la safata al forn i es deixa coure uns 10-12 minuts.
(tots
els temps de forn són mesures orientatives ja que depenem si els
brioixos són grans o petits i també del tipus de forn)
Quan
estiguin freds els tallem per la meitat amb un ganivet de serreta.
Posem
la xocolata en un bol de vidre i aquest en el microones en petites
sessions. Cada sessió remenem amb una llengua pastissera i deixem
que es refredi a 30ºC..
Posem
la part de sobre del brioix en el bol de la xocolata desfeta i tot
seguit la col·loquem en una reixeta. S'hi poden escampar també
boletes multicolors per sobre i ho deixem refredar. (si en feu molts
i es refreda la xocolata, les boletes no s'enganxaran, s'agafa un
assecador de cabells, se li dóna una mica de escalfor, i ja ho tenim
solucionat).
Omplim
la mànega pastissera de nata (en la foto l'he posat en un pot de
vidre per a que s'aguanti).
Quan
tinguem la xocolata freda, posem la part de dalt a sobre la nata.
Els
posem en una safata amb blonda.
amb direu si es bo!!!!!!
Ostres Ramon, Mira que t'anagafaré uns quants i així ja tindre les postres .
ResponEliminaT'han quedat de fàbula.
Fins aviat
I tant que n'és de bo!!!!
ResponEliminaMare meva, quina pinta que tenen aquets brioixets amb nata.... A veure si tinc temps aquesta setmana i provo de fer-ne. Suposo que un cop cuits i sense farcir, es poden congelar,no?
ResponEliminaPetonets.
Si Gemma es poden congelar i farcits també, t'animo a fer-los.
ResponEliminaUna abraçada!!!
Ramón, umm que bons
ResponEliminaSon com lioneses però de brioix!, ben dolcetes i boniques. Amb el puntet cruixent de la xocolata trobo que li dóna un toc divertit. Bon cap de setmana!
ResponEliminaSón maquíssims, un gran postre!
ResponElimina