Temps enrera quan feia de pastisser, eren els 1960-1970 fèiem
molts peixos de brioix i nata. Era un postre que tenia molt d'èxit.
Per fer-lo hem de tenir la pasta de brioix, nata ixocolata. Les
mesures són la meitat de la recepta de la pasta de brioix (250 g de
farina) i 400 g de nata.
Elaboració:Aquí tenim la pasta de brioix.
L'altre
dia li vaig dir a la Maria, la meva jove, que em dibuixés la forma
d'un peix. El va fer sobre una cartolina de plàstic, el vaig
retallat i ja tenim la plantilla. L'he posat sobre la massa.
El
posarem sobre una planxa de silicona. En un vas batem un ou i el
pintem amb un pinzell (aquest és el moment de posar a sobre, si es
vol, granet d'ametlla, pinyons, fruita, etc).
Es
posa la safata en el forn a 30ºC amb un cassó d'aigua bullint a
sota i es deixa llevar una hora fins que la massa pugi més del doble
(com sempre, són mesures orientatives ja que depenem de la classe de
farina que hi poseu)
Quan
està al seu punt, es treu la safata del forn (ara sí que cal anar
amb compte, no donar copets a la safata i no tocar la massa).El temps
de llevar es orientatiu, potser amb tres quarts d'hora n'hi ha prou,
perquè amb el temps d'escalfar el forn, ja hi tindrem un altre
quart).Amb un drap es treu l'aigua o la humitat que hi hagi dintre el
forn i es posa a 180ºC. En posar la safata al forn perdrà
temperatura i ens hauria de quedar a uns 160ºC.
Aquest
és el moment per ensucrar-lo amb sucre granat i amb un colador se
n'hi pot posar també de fi. Es posa la safata al forn i es deixa
coure uns 10-12 minuts. (En el de la foto no n'hi he posat...ja hi
posarem xocolata).
(com
sempre tots els temps de forn són mesures orientatives ja que
depenen si el peix és gran o petit i també del tipus de forn)
En
una safata.
Quin classic!!!!!
ResponEliminaTan ben explicat...
Dons aixó deu ser com anar en bicicleta.... Que no s'oblida mai !!!
ResponEliminaTot i que la nata no es el meu fort, et ben asseguro que ara mateix i feia una bona caixalada, jeje
Petonets.
Ramon, aquestes serien les postres ideals pel meu home ......es pescador i fa temps que penso que pel seu cumple fer-li un peix per pastis, així que hem va ideal la recepta:
ResponEliminapetons
Ramon tens un premi al meu blopg
ResponEliminaPer mi és molt especial perquè fa anys a casa sempre el compràvem els diumenges...Aquest el faré segur! Està molt ben explicat i segur que queda molt be. Moltes gràcies! I per molts anys.
ResponElimina