Ara farem un tortell de pasta de full
de crema. Per fer-lo hem de tenir la pasta de full,
Crema pastissera i sucre. Queda molt bé
i és molt fàcil de fer.
Amb
les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes de tortell
d'aproximadament 650 g.
La pasta de full la compro al supermercat fresca, tot i que també va bé congelada. Podem fer-la nosaltres mateixos però és una mica complicat. Quan treballava de pastisser sempre era fresca perquè, com podeu imaginar, en aquells anys no hi havia congeladors.
1 = Pasta
de full, una làmina de 275 g.
2 = Crema pastissera Les
mesures són la meitat de la recepta que trobareu a l'enllaç, (250 g de llet).
3 = Granet
de ametlles.
Primer de tot, hem de fer la Crema pastissera i deixar-la refredar, però no fer-la el dia abans. Posarem la làmina de pasta de full de 250x360 milímetres sobra la fusta de treball, i aquesta la tindrem una mica empolsinada de farina (el gruix de la làmina depèn de la marca...si és molt gruixuda s'ha d'estirar amb un corró, perquè no es couria bé) Marquem el centre de cada costat.
Agafarem
un cullera de crema i la posarem en un vas amb una mica d'aigua. Amb
un pinzell ho remenem, i amb aquesta barreja ho pintem, dos
centímetres d'un costat.
Agafem
l'altre tros i el posem a sobre de la vora pintada. Amb els dits hi
fem una mica de pressió per a que quedi ben soldat.
Arrodonim
la massa sobre una planxa de silicona, obrim el costat esquerra i l'entrem dos
centímetres en el costat dret.
Es
pinta amb un pinzell amb molt de compte de no mullar el costat de
fora de la rodona del tortell. Quedaria soldat i no creixeria.
Aixecarem
un costat de la silicona i ho posarem amb molt de compte sobre una
reixeta de forn. Ara deixeu-me dir una cossa: per anar bé, tot el
que hem fet només ho hauríem d'haver-ho fet amb el pensament, sense
tocar la pasta. Per què?! Perquè quan menys remenem i toquem la
pasta de full, millor que millor. Aquest és el secret : l'hem de
treballar amb carinyo per no trencar els fulls de la pasta.
Després
de 25 minuts (el temps de forn són mesures orientatives ja que
depenen de si el tortell és gros o petit, 10ºC més o menys de
temperatura també influiexen en el temps de forn).
Per
comptes de crema hi podem posar cabell d'àngel i ens quedarà igual
de be.
Ostres Ramon, aquest si que no l'habia vist...........m'agrada més que el de nata...T'ha quedat perfecte Segur que el probo de fer .
ResponEliminaPetons
Mira que n'he fet de vegades i mai he pensat en posar gelatina de poma per sobre. Deu quedar encara més bó. Ho provaré....
ResponEliminaPetonets.
A casa el tortell de crema és el nostre preferit! el faré, serem ben feliços!
ResponEliminasembla molt fàcil... l'haurem de probar!!!
ResponEliminagracies!!
Hola Ramon. Es nota que hi ha ofici
ResponEliminaBona cuina