Aquí tenim una altra varietat de torró,
el de gema amb fruites naturals. Per fer-lo hem de tenir la massa
del torró de gema, xocolata per fondre, gema, fruites naturals, les
que vulgueu al vostre gust, gelea de poma o melmelada d'albercoc per
donar-li brillantor.
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes d'aproximadament 480 g.
Ingredients:
1 = massa torró de gema.
2 = 100g de xocolata per fondre negra.
3 = gema.
4 = fruita natural: maduixes, pinya, kiwi, plàtan, mandarina, etc.
5 = gelea de poma.
Amb un ganivet es talla per la meitat amb molt de compte, que quedi uns 6 mm de gruix. Tindrem dues parts: una serà per avui i amb l'altra farem una altra classe de torró.
En petites sessions es posa al microones i amb la llengua pastissera s'afina. Mireu aquesta entrada per veure la temperatura de la xocolata.
Es posa en el motlle.He posat la massa de gema de 6 mm de gruix sobre la xocolata amb els dits i he fet una mica de pressió per a que quedi la xocolata ben enganxada.
Quan es refreda la xocolata es treu del motlle i queda com en la foto. La xocolata s'hi posa perquè la massa de gema prima es doblegaria i la xocolata li dona rigidesa per poder-la manipular.
Amb un ganivet si posa uns 4 mm de gema.
Sobre la barra de gema hi posem amb una mica de gràcia la fruita tallada a trossets.
Amb un pinzell petit es pinta amb gelea de poma, amb molt de compte, per donar-li brillantor i que la fruita no s'oxidi.
L'he posat sobre una safata amb blonda.
La varietat de la fruita, una al costat d'altre, i els seus colors, li dóna un disseny ben maco. Aquesta barra millor que sigui pel dia a dia i no guardar-la molt. I no us puc dir si és bona perquè la vaig regalar a una amiga.
Boníssim!!!
ResponEliminaQuina bona idea, Ramon! Amb fruita fresca encara no n'havia vist mai, de torrons! M'ho apunto. Avui tinc intenció de fer-ne, però en la primera tongada seran diferents. Ja faré el que ens proposes, també, que té una pinta...!!! Petons
ResponEliminaoohh que originals aquests!! el farcit li va genial i les fruites li aporten un toc refrescant que va moolt bé per compensar la màxima dolçor del torró! bonissim! petons
ResponEliminaOstres!!! que original, t'ha quedat molt bonic. És la primera vegada que el veig, és fantàstic.
ResponEliminaPetons, Sandra.