Dies enrera, quan vaig fer l'entrada del massapà per fer panellets, vaig dir que amb aquesta mateixa massa faríem torrons. Doncs aquí els teniu: els torrons de massapà cuit amb fruita confitada i pinyons (estil massapà de Cadis). Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 680 g.
Ingredients:
2 = 170 g de fruita confitada.
3 = 130 g de pinyons.
Elaboració:
He posat la massa del massapà sobre la fusta de treball, n'he tret un trosset i he aplanat l'altre amb les mans, amb uns 8 mm de gruix.
Aquí hi he posat la fruita (al fons hi ha el meló que com que té poc color no es veu gaire). He agafat un trosset de massapà, n'he fet un petit cilindre i l'he posat al centre.A sobre aquest cilindre hi he posat les cireres vermelles. He partit per la meitat el massapà que quedava, he fet dos cilindres i els he posat a cada costat de les cierres.
He aixecat el massapà de dalt, de baix i dels costats tapant la fruita i he fet un cilindre.
He posat els pinyons sobre la fusta de treball, el cilindre a sobre i li he donat voltes per a que s'hi enganxin.
Han sobrat 30 g de pinyons. El secret per a que s'hi enganxin bé és la textura del massapà. Si feu el massapà d'un dia per l'altre potser hi haureu de posar una mica d'aigua i barrejar-la.
He posat un ou en un vas, es bat i amb un pinzell es pinta la barra.
Es posa la barra sobre una safata i aquesta al forn a 220ºC sense ventilador. En ser la safata freda ha baixat a uns 200ºC més o menys, la temperatura per coure'ls.
Després de 12 minuts, han de tenir color de fora i han de quedar tous de dintre.De seguida que es treu del forn, amb el mateix batut d'ou, es torna a pintar. Així queden molt més brillants.
I vull donar les gràcies a la Marina de Ca la Nor per haver adornat tant bé aquesta barra de torró (com el massapà de Cadis)
A dintre si pot posar tota classe de fruita confitada.
Amb aquesta barra de torró, he recordat aquells temps quan els feia. Tenia 17 anys i als vespres anava a treballar a una fàbrica de galetes. Aquests dies abans de Nadal, posàvem dues saques de pinyons, uns 140 quilos sobre la taula. La taula era molt llarga i erems 5 o 6 nois i 5 o 6 noies, i no plegàvem fins que els havíem acabat tots. En fèiem molts. D'aquells temps guardo molts bons records!!!! Allà hi vaig conèixer la Glòria... era jove com jo.
Que bonic, Ramon!! Millor que el d'algunes pastisseries!! APuntat!
ResponEliminaMolt bé Ramon. T'ha quedat perfecte:
ResponEliminapetons
Mira que n'arriba a ser de bo aquest, és una preciositat!
ResponEliminaualaaa doncs jo aquest no el coneixia! pero si sembla un panellet farcit! jajaj ha de ser deliciós! petons
ResponEliminaJo el faig sense els pinyons. Ara ja el tinc preparat però la propera vegada ho faré amb pinyons que segur que també els hi agradará.
ResponEliminaPer cert, et volia consultar del turro de gema. L'almivar a d'estar a punt de fil fluix?
Gracies.
Petonets.
Gemma, al punt del sucre te de estar a 118ºC es te de mirar amb un termòmetre de liquits un grau mes o menys canvia la textura de la massa, al punt de fil fluix costa una mica de trobar. Els rovells del ou no i te de averi gens de clara.
ResponEliminaMoltes gracies a tu.
Moltes gracies Ramón.
EliminaJa et dire com m'ha quedat...
Petonets.
Impresionant Ramon!!
ResponEliminaT'ha quedat perfecte de confiteria!!
Hola Ramon genial, si el tingués ara no podria esperar a Nadal!
ResponEliminaGràcies per voler participar a la iniciativa de Caldes bull amb la Marató (t'ho escric aquí pq no he sabut veure el teu correu)
Una abraçada