dimecres, 5 de desembre del 2012

Torró de xocolata i nous de macadàmia


El dia 6 de desembre farà un any que va néixer aquest blog. Us dono les gràcies a tots els seguidos i seguidores pels vostres comentaris i visites. No havia pensat mai en una cosa així. Moltes i moltes gràcies a tots i totes.

En aquesta capsa hi tenim una barra de torró de xocolata i nous de macadàmia. Amb les proporcions d'aquesta recepta tindrem un pes  d'aproximadament 380 g.

Ingredients:
1 = 100 g de crema de xocolata. (nocilla, nutella etc.)
2 = 150 g de xocolata amb llet per fondre.
3 = 140 g de macadàmia salada. 
Elaboració:
Aquí tenim el motlle. Té la mida per posar la barra de torró en la capsa.  
Es posa la xocolata amb llet dintre en un bol i aquest en el microones.
En petites sessions es fon una mica i amb una llengua pastissera s'afina una mica i s'hi afegeix la crema de xocolata (nocilla...)
Es torna a posar al microones i es torna afinar fins que quedi ben fina. Quan s'escalfa la xocolata amb llet la temperatura no pot passar de 45-50ºC. La deixarem refredar i quan la tinguem a uns 35ºC hi afegim les nous de macadàmia. 

La temperatura per escalfar la cobertura de xocolata no pot passar de
Cobertura negra de 50-55ºC.
Cobertura amb llet 45-50ºC
Cobertura blanca 40-45ºC
La temperatura final de treball de la cobertura de xocolata és
Cobertura negra 31-32ºC.
Cobertura amb llet 30-31ºC.
Cobertura blanca 29ºC. 

Amb la llengua pastissera es barreja i es deixa refredar a uns 31ºC. La temperatura de la xocolata la comprovarem amb un termòmetre de líquid.
Posem la barreja al motlle. Aixecarem el motlle una miqueta i el deixarem caure sobre la fusta de treball per que quedi ben compacta, unes tres o quatre vegades i es deixa refredar.
Quan està fred es treu del motlle.
La posem a la capsa.
L'he tallat per la meitat i així es veu de dintre.

I hem arribat al final de la recepta de la barra de torró de xocolata i nous de macadàmia  Es poden fer també amb cobertura negra, blanca. Per cert, quan més bons poseu els ingredients, més bons sortiran els torrons.  La pròxima entrada farem el torró de massapà cuit amb fruita confitada i pinyons (estil massapà de Cadis)

                                       

7 comentaris:

  1. Ramon que bó i sembla força fàcil .........un altre als pendents .....a veure si faig el de yem i aquest de xoco també .
    Petons ahhhhhhhh i FELIÇ CUMPLEBLOG.

    ResponElimina
  2. no soc gaire de torró de xocolata, només el que te cointreau, ja veus! jajaj pero apuntat està! petons

    ResponElimina
  3. Moltissimes felicitats!!!
    Que siguin molts anys mes...que m'encanten els dolços que fas !!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Aprenc tant de tu...Espero fer-ho un anya més. El torró deliciós.

    ResponElimina
  5. m'encanten el torrons que fas, tots!!!!

    ResponElimina
  6. Guuuauuuu!!! quin torró més bo! sembla de pastisseria i de la bona! m'encanta Ramón. I t'estranya que siguem tants els que seguim el teu blog? la meva enhorabona per la feina ben feta i per les receptes!.
    Salutacions, Sandra.

    ResponElimina