Aquesta entrada d'avui està dedicada a
una colla de jubilats de Banyoles. La història va
començar en un curset de cuina per a gent gran on hi vaig anar com
alumne, al centre cívic de Banyoles, el gener del 2010. Des de llavors cada primer
divendres de mes a les 10 del mati ens trobem al centre cívic i
parlem de què farem per dinar: uns van al super a comprar els
ingredients, els altres es queden per preparar la taula i la cuina, jo sóc el responsable de fer les
postres. Al voltant de les dues dinem i al final estem una bona
estona fent-la petar. Tot això i molt més, va començar amb aquest curset
de cuina que varen fer per una colla de jubilats de cor jove al
centre cívic de Banyoles. Aquests jubilats ara som els Cuiners de
l'Estany.
Avui els he fet dos pastissos de pa de pessic de tortada amb nata i xocolata. Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes d'aproximadament 800 g.
Ingredients: 1 pastís
Per muntar el pastís hem de tenir el
pa de pessic, de tortada, nata muntada i xocolata. En aquesta entrada
veureu a quina temperatura s'ha de treballar la xocolata.
Muntatge:
Amb un ganivet he posat mantega a les
parets i amb un colador l'he empolsinat amb un preparat de cacau en
pols.
Amb un compàs, unes tisores i un tros de
plàstic he fet una estrella de 8 puntes. Es posa al centre del
pastís amb un vas a sobre per a que no es mogui i amb el colador
l'he empolsinat amb sucre fi.
Amb molt de compte he tret el vas i la estrella.
Es decora al vostre gust. Jo ho he fet amb
bombons de xocolata (posem sobre un fogó, amb molt poca escalfor,
una safata d'alumini o inoxidable i ja tenim el soldador; poso el bombó a
sobre unes dècimes de segon i s'enganxa a les parets del pastís)
Ostres Ramón quina cucada de pastis !! ..... M'has fet venir ganes de fer-ne un .
ResponEliminaPetons
que be que t'ho passas Ramon i el pastis te una bona pinta!!!!
ResponEliminaAquestes reunions són genials. Com us ho passeu! Un pastís boníssim...
ResponEliminaEls jubilats de Banyoles tenen sort, avui, Ramon! Quin pastís més bonic!! Petons
ResponEliminaRamon, m´he d'acostumar que vosaltres en dieu"tortada" al pa de pessic...T´ha quedat espectacular; super alt... Aprofiteu la vida que ja heu passat prou!
ResponEliminaUna pinta estupenda,com sempre!!!
ResponEliminaPetonets.
jolin quina bona pinta! m'encanta aquest pa de pessic! petons
ResponEliminaFa venir ganes de caixar-lo aquest pastís!!!!
ResponEliminaMolt bonic per cert!!
Ostres, quin pastís més deliciós, i tan ben presentat, com us cuideu!
ResponEliminaDe volta ao lar e com muuuuuiiiitas saudades dos Amigos... E aqui retornando me deparo com este Bolo DELICIOSO!!!
ResponEliminaAnotei a receita para fazê-la em breve. Espero por sua visita :0)
Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)
http://decolherpracolher.blogspot.com
Tens unes mans magnifiques Ramón!!!! he de preparar aquesta tortada si, o si.... petons,
ResponEliminaCaramb, Ramón, com sempre una delicia.
ResponElimina