Ara que s'acosta el temps dels bunyols
en farem de triangle. Els farem amb una tècnica diferent: senzilla i
ràpida. Queden boníssims!!!!!(Amb això modifico una part important
de la recepta. Vaig voler anar massa de presa i això per la
pastisseria no és bo. Així queden molt més bé)
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes d'aproximadament 500 g.
Ingredients:
1 = 275 g de farina.
2 = 2 ous.
3 = 25 g de mantega.
4 = 15 g d'aigua.
5 = 75 g de sucre fi.
6 = 4 g de impulsor ("llevat"
Royal).
Es posa la farina en forma de volcà, i
a dins s'hi posen tots ingredient. La mantega primer la posarem en un
plat amb l'aigua i la fondrem al microones.
Amb els dits s'afinen tots els
ingredients.
Amb una rasqueta s'agafen un per un, es
posen en l'oli amb molt de compte (crema molt!) i es couen de la part
de sota.
A la foto anterior veureu el gruix que
té el bunyol abans de coure i com s'inflen.
Quan son calents s'hi pot tirar unes
gotetes de licor d'anís. Li dóna un gust molt bo
Molt originals i segur que boníssims!!
ResponEliminaQue bonics, oi que són típics de Sant Feliu de Guíxols?
ResponEliminaSí, són de Sant Feliu. (t´ho diu un ganxó)
EliminaDeve estar DELICIOSO... Huuuuuummmmm!!!
ResponEliminaParabéns pelo Dia Internacional da Mulher.
Beijos Márcia (Rio de Janeiro)
http://decolherpracolher.blogspot.com
oohh en vull en vull!! si pogués atravessar la pantalla....genials amb aquesta forma o en la que tu vulguis! petons
ResponEliminaOstres Ramon!! Només n'havia vist a una pastisseria de Sant Feliu de Guíxols. Gràcies pel pas a pas.
ResponEliminaBon cap de setmana
Carai!!! jo si que m'aimo,tinc moltes ganes de fer-ne i aquest tenen molt bona pinta i són molt originals.
ResponEliminaNo els coneixia...Un pas a pas fantàstic! Com tots els que fas.
ResponEliminaJo tampoc els coneixía...els tindrem que fer...
ResponEliminaPetonets.
Hola! Una pregunta: el sucre que hi ha a la llista d'ingredients és per posar a la massa, o només per "arrebossar" els bunyols al final de tot? Ahir els vaig fer, sense el sucre, i m'han quedat una mica secs i amb poc sabor, no sé què he fet malament... M'han quedat ben bé com a la foto, això sí! Els vaig regar amb aigua de roses i hi vaig tirar sucre fi, canyella i pell de llimona pel damunt.
ResponEliminaPer cert, felicitats pel blog, m'agrada molt!
El sucre ha d'anar amb els ingredients. Sense sucre et varen quedar secs i amb poc sabor i aquesta és l'errada. Però compte, si n'hi poses massa quan els coguis de seguida t'agafaran massa color i quedaran crusos de dintre.
ResponEliminaEl que em dius del blog em fa estar molt feliç. Moltes gràcies!
Ah, ja m'ho temia... Moltes gràcies! Els tornaré a fer ben aviat!
ResponEliminaTambé vaig fer el peix de nata i va quedar molt bo. Salut!
Proveu amd 2ous més, llevat de París, el mateix procés i deixant que llevi una estona. Són boníssims
ResponElimina