Avui farem bunyols de Quaresma. Farem els clàssics però també en farem de farcits amb crema pastissera, amb nata i també amb trufa.
Ingredients:
1º
Elaboració:
1 = 100 g de farina.
2 = 12 g de llevat frecs (Levital)
Per començar es posa la farina a
l'amassadora. El llevat es posa en una tassa amb 60 g
d'aigua tèbia a 30ºC, es desfà amb una forquilla i també es tira
a l'amassadora. Es treballa la pasta a velocitat lenta
uns 10 minuts.
Quan estigui ben amassat, es posa sobre
la fusta de treball empolsinada de farina, s'aixafa amb les mans
doblegant els costats cap al mig. Ho farem unes tres vegades i li
donarem forma rodona.
Es posa la massa dintre un bol (unes
tres vegades més gros que la massa) amb una mica de farina, es tapa
amb un plat i es deixa reposar a la nevera durant 12 hores. Més o
menys.
Ingredients:
2º
Elaboració:
1 = 400 g de farina.
2 = 100 g de sucre.
3 = 50 g de mantega (o greix de porc)
4 = 2 ous
5 = 1 llimona rascada.
6 = 2 g de sal.
7 = 2 g de canella.
8 = 6 g de matafaluga.
9 = 15 g de sucre de vainilla.
10 = 4 g d'oli d'oliva.
Es posa al microones el plat de la
mantega i es fon en petites sessions de 10 segons, tot remenant amb
una llengua pastissera, fins obtenir una textura tan tova com una
pomada. Es posa dintre del bol de la amassadora i s'hi afegeixen tots
els ingredients, menys la farina i l'oli d'oliva, i es barregen amb
un batedor de mà. Es posa a la l'amassadora i s'hi afegeix de mica en
mica la farina i la massa que tenim del dia abans. S'hi afegeix
l'aigua, segons la textura de la pasta (amb compte de no passar-se)
Es treballa a velocitat lenta uns 10
minuts fins que quedi uniforme. Al final s'hi posa l'oli d'oliva.
Quan la pasta està ben fina es posa
sobre la fusta de treball untada d'oli i s'aixafa amb les mans
doblegant els costats cap al mig.
Ho farem unes tres vegades i li donarem
forma rodona, es posa en un bol i es deixa reposar uns 45 minuts
dintre el forn a 30ºC, per a que no li toqui el aire. Cada 15 minuts
l'aixafem sense por de fer-li mal i la tornem a posar dintre. Aquest és el secret per a que la pasta tingui força i quedin esponjosos. Si
es vol amassar a mà, mireu la Pasta de brioix.
Quan han passat els 45 minuts l'he tallat en
quatre parts de 245 g cadascuna i amb una rasqueta n'he fet 14 trossos
de 18 g cadascun.
Els que hi posarem crema, nata o trufa no
els he fet el forat, només he fet la part del mig més fina.
Amb una mànega pastissera els farcirem
de crema pastissera.
Els de sempre.
Amb una mànega pastissera els podem farcir de nata.
O de trufa.
Ningú sap l'estona tant bona que he passat fent aquesta recepta... només ho sé jo!!!!! Estic molt content de com han quedat! Avui diumenge, a les 7 del matí m'hi he posat i he anat per feina, perquè a la una havia d'estar a casa de la meva germana a dinar. Entre amassar, llevar, coure, la nata, la crema, la trufa, fer els acabats i fer les fotos ha marxat el matí! Però penso que ha valgut molt la pena.
Ets un geni!!! mai m´he atrevit a fer bunyols, i la teva fórmula sembla perfecta... quin goig de safata.. Petons,
ResponEliminaM'imagino l'estona!!!!
ResponEliminaPerò el resultat immillorable!!!!
Ramón, els de sempre i............bonissims
ResponEliminaOstres Ramon , aquest farcits han de ser molt bons també !!.
ResponEliminaPetons
nyam nyam nyam....se'm fa la boca aigua!! petons
ResponEliminaOhh quina bona pinta, molt originals així farcits!!
ResponEliminaMmmmmm m'encanten!!!! vull fer tantes coses que hem falta temps Ramón... quin goig de bunyols, i els farcits tenen un aspecte impressionant!!!!. Apuntada queda la recepta.
ResponEliminaSalutacions, Sandra.
Tenen molt bona pinta!! Els probaré!
ResponEliminaI ara que ve Diumenge de Rams ens ensenyaràs les insuperables Pastes del Ram?
Si us plau....!!!!
Moltes gràcies
Ana
No els havia vist mai...Veig que també és innovador, oi?
ResponEliminaFantastic Ramón!!! Aixó es una passada
ResponElimina