Avui he fet unes lioneses salades per fer un bon
aperitiu, una altra
varietat per fer un bon entrant de pasta salada per celebrar un aniversari o el dinar
de festa major.
Ingredients:
1 = 82 g de aigua (surten unes 40 lioneses
petitetes)
2 = 26 g de mantega (o greix de porc)
3 = 1 g de sal
4 =67 g de farina tamisada
Elaboració:
Amb la mànega he fet muntanyetes de la
mida de mitja nou petiteta. Cal posar-les una mica separades perquè
s'inflaran molt i es podriran tocar. Les he posat sobre una planxa de
silicona, perquè tinguin força escalfor de sota. S'inflen molt més si es fan en una safata que no tingui la base gruixuda.
Posarem la safata al forn. Es couen
primer uns 10 minuts a 200ºC i seguidament s'abaixa a 180ºC i es
couen 10 minuts més, sense ventilador. En cap cas es pot obrir la
porta: sortiria el vapor i no s'inflarien. Només es pot obrir quan
estiguin daurades.
Després de 20 minuts. El temps de forn
és orientatiu. Cal assegurar que les lioneses quedin cuites de dins
i seques per fora.
Quan estan fredes, es tallen amb un
ganivet de serreta, però no del tot. S'ha de mirar que la part més
maca ens quedi a davant.
Es poden farcir d'un munt de coses. Jo les he fet de llom de porc salat, formatge, salmó fumat, paté, sobrassada i d'olives verdes amb filets
d'anxova.
I que bones que son...tant dolçes com salades!!!
ResponEliminaJo n'he fet mes d'una vegada i no les tinc publicades...(despiste!!!)
Petonets.
Que bones, Ramon! No n'he tastat mai de salades.
ResponEliminafantastiques! mira que et dic, que m'agraden més les salades que les dolçes, aquesta pasta li dona un contrast bonissim! petons
ResponEliminadeuen ester bonisssimes!!!!!
ResponEliminapetons
carmen
Guau Ramón! quin goig de safates, ets un artista, si senyor. La veritat que en tinc moltes ganes de fer-ne, des de fa temps... però no m'animo. Però veient aquestes lioneses salades... això és un altre tema! crec que m'animaré.
ResponEliminaGràcies per compartir.
Una abraçada, Sandra.
Ramon t'han quedat perfectes. Jo de dolçes des-de que vaig seguir la teva recepta , les faig amb els ulls clucs .hauré de probar de fer-ne de salades.
ResponEliminapetons
Un bon recurs! Jo les vaig provar una vegada i em va agradar molt la combinació choux-embotit. Tot i que al principi feia ganyotes amb la cara, je, je, je.
ResponEliminaRamon avui has fet el que més m'agrada
ResponEliminaQuin goig que fa aquesta plata!
ResponEliminaQuina bona idea RaMON... m'encanta... la propera festa, revetlla, dinar o sopar de colla te les copiaré!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Meus cumprimentos pelo blog tão lindo cheio de receitas bem feitas e caprichadas, executadas com muito carinho e exatidão
ResponEliminaMuito prazer,
Renata Boechat
www.eternosprazeres.com
Brasil
Voltei para lhe desejar uma Excelente Semana :0)
ResponEliminaBeijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)
http://decolherpracolher.blogspot.com
Ostres, doncs no ho he provat mai, però queda totalment apuntat. La massa aquesta és molt versàtil. T'acabo de descobrir i em quedo una estona, a veure que tens. Ja tens nova seguidora, sóc la Cinta, del trossets de cuina. Petons
ResponElimina100% Recomanables!!!!
ResponEliminaLes vaig preparar per l´aperitiu d´un dinar d´aniversari i van ser un èxit total!!!
No dubteu a provar-les!!!
Quin goig que fant deuen estar bonissimes
ResponElimina