Modificada
(15-8-2016)
Aquí tenim la coca dolça de pa, feta
de massa de coca de pa, oli d'oliva i sucre. Com sempre, senzilla de
fer, bé de preu i molt i molt bona.
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes d'aproximadament 950 g.
Elaboració: Massa.
La mateixa que la Coca de pa.
Amb un corró empolsinat amb una mica de farina s'estira la massa
donant-li forma de coca.Amb les mans formem la coca, apretant la massa i mirant que quedi d'un gruix uniforme.
I com van llevant.
Quan està al punt, es treu la safata
del forn i es posa el forn a 220ºC. Quan tinguem aquesta
temperatura.
Amb el dit he fet una mica de pressió
i he marcat uns forats. Amb molt de compte s'ensucra.
I es va coent.
El forn ha tardat 22 minuts a arribar
als 220ºC. Aquests minuts els hem d'afegir al temps de llevar. En
ser la safata freda, la temperatura baixarà a uns 180ºC. També en
ser la safata gruixuda, els primers 6 minuts només tenia enceses les
resistències de sota, sense ventilador, després a dalt i a baix. I
es deixa coure uns 20 minuts. (Si no es fa així no es cou de la part
de sota i va molt bé que els primers minuts tingui força escalfor
la part de sota que és el que la fa que s'infli) Durant tot aquest
temps la temperatura ha estat de 180ºC ni més ni menys.
El temps de forn és orientatiu... 10º
més o menys de temperatura fa que canviï el temps i també si es
molt gruixuda o prima.
No cal fer preparacions amb molts ingredients per disfrutar d'un bon menjar, en aquesta coca tenim l'exemple.
ResponEliminaJa ho crec que m'agrada com t'ha quedat.
Ramón, la farina nº 3 es la de força?
Petons.
Ana, la farina la compro en sacs de 25 quilos en una farinera. N'hi ha de moltes classes amb diferent "força": el nº 1 la que te mes força, nº 3, 5, 6. Nosaltres quan en preparàvem per fer brioix les barrejaven perquè teníem una saca de cada. Això és complicat i jo sempre agafo la del mig, la nº 3)
EliminaUna abraçada
mm....de vici!! ben sucada al café amb llet, o sola! m'encanta! petons
ResponEliminaBoníssima.......i també amb un trocet de xocolata
ResponEliminaUn esmorzar o berenar espectacular!!
ResponElimina