Ingredients:
1 = 1 làmina pasta de full (275 g de
pasta de full fresca que compro al supermercat)
Primer de tot farem la crema. Així,
mentre es prepara la resta, la crema s'anirà refredant. A continuació cal preparar la poma per
decorar: pelar-la, treure-li el cor i tallar-la a làmines fines.
Posarem la làmina de pasta de full
sobre la fusta de treball, que tindrem una mica empolsinada de
farina. Aquesta làmina te unes mides de 400 / 260 mm i un gruix d'uns
3 mm. Si alguna marca és més gruixuda s'afina amb el corró per a
que quedi amb aquest gruix, més o menys.
Posarem la làmina sobre un paper de
forn i aquest sobre una safata. Amb una mànega pastissera hi he
posat la crema.
Hi posarem la poma a sobre. En un vas
hi batem una mica d'aigua i una mica de crema i amb un pinzell
pintem per sobre els costats.
I amb la mà s'ensucre.
I amb la mà s'ensucre.
Tindrem el forn calent a 200ºC i hi
posarem la safata a dintre. En ser freda perdrà temperatura i ens
hauria de quedar a uns 170-180ºC.
En un cassó s'escalfa confitura
d'albercoc amb una mica d'aigua i sucre. La deixem bullir i la passem
per un colador per a que no hi hagi grumolls. Amb un pinzell la
pintem per a que quedi ben brillant.
Ramon, jo sóc poc de dolços, però un pastís amb pasta de full i poma, m'encanta,
ResponEliminaÉs un dels meus pastissos preferits. Boníssim
ResponEliminano cal que ho diguis que es bo, que sembla que l'olori des d'aquí!! fantastic! petons
ResponEliminaA casa ens agraden molt aquests dolços amb pasta de full i fruita.
ResponEliminaUna presentació molt maca fent els quadrats amb la crema.
Petons.
Genial Ramon! Abans de tenir el meu bloc i experimentar amb nous dolços, aquest era el meu postre favorit (jo el faig rodó)... i t'he de dir que potser segueix essent-ho!
ResponEliminaPetons
Bones i dolces vacances!
ResponElimina