Aquí tenim un pastís de massa de braç de gitano, nata
i crema. En farem dos, un de rectangular i l'altre de quadrat. Veureu que són molt fàcils
de fer. Amb les proporcions d'aquesta recepta en sortirà un de 230-170
mm i un pes d'aproximadament 725 g, i l'altre de 150-150 mm amb un pes de 450 g.
La recepta i les mesures dels ingredients són les de la massa del braç de gitano.
He fet una plantilla de cartó de
230-170 mm, l'he posat sobre la massa i amb un ganivet de serreta l'he
tallat.
He tallat un altre cartó de 220-160 mm
que serà la base del pastís, sino, en ser la planxa molt prima, a l'hora de
manipular-lo tindríem problemes. (quan està fet, es posa la punta d'un
ganivet a sota el cartó i s'aixeca una mica, s'hi posa la mà i va de
primera)
He posat una part sobre el cartó ben centrada.
Posarem la nata en una mànega
pastissera (500 g de nata)
S'escalfa
la pala de cremar, s'hi posa sucre, i es crema. És millor tornar a
posar-hi sucre i cremar-lo dues vegades.
En un cassó s'escalfa confitura
d'albercoc amb una mica d'aigua i sucre. La deixem bullir i la passem
per un colador per a que no hi hagi grumolls. Amb un pinzell el
pintem per a què quedi ben brillant.
Aquests pastissos els he fet per el dia 15 d'agost és el sant de la Maria, la meva jove, i la Mireia. Amb aquesta tècnica es poden fer un munt de coses. Jo he passat una estona fantàstica fent aquesta recepta amb el trípode i la màquina de fotografiar. Quan tens les fotos a l'ordenador veus les petites errades però ja no pots anar enrere. Vull dir que jo encara ho tinc més difícil però m'ho he passat la mar de bé.
Els vaig congelar i hem tingut uns trossets de pastís gelat boníssims!!
Un aspecte fantàstic Ramón!!! i de ben segur que estaven deliciosos, és un dels meus postres rebosters preferits.
ResponEliminaUna abraçada.
Sandra.
M'encanta Ramon! Ja que vaig aprendre a fer els mini braços de gitano gràcies a tu, aquesta també me l'apunto, segur que també està deliciós!
ResponEliminaPetons.
Un pastís preciós!
ResponEliminaDeliciós i elegant! Ara mateix me'n menjaria un bon tall.
ResponElimina