En aquesta entrada farem triangles de
pasta de full, massapà, pinyons, palet d'ametlla i granet d'ametlla.
Els farem petitets, tipus rebosteria de pasta de full. Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes de d'aproximadament 525 g. Primer de tot farem el massapà.
Massapà
Ingredients:
1 = 150 g de farina de ametlles.
2 = 75 g de sucre.
Es posa l'aigua i el sucre en un cassó,
aquest al foc i es deixa bullir uns segons tot remenant amb una
cullera. Quan el sucre està al punt s'hi tira de cop la farina
d'ametlla en el mateix cassó.
Triangles
Ingredients:
Ingredients:
1 = Pasta de full, una làmina de 275
g. (la pasta de full la compro fresca al supermercat.)
2 = Pinyons, palet d'ametlla i granet
d'ametlla.
3 = Sucre.
4 = Sucre fi.
Elaboració:
Posarem la làmina de pasta de full de
250 x 380 mm sobre la fusta de treball (que estarà una mica
empolsinada de farina).
Quan el massapà estigui fred, amb un
pinzell, n'hi posarem una capa fina a sobre. Si és massa dur s'hi pot
afegir una mica de aigua i es remena per a què sigui fluid i si és
al revés, massa líquid, una mica de farina d'ametlles.
Agafarem el costat de dalt i doblegarem
la tira per la meitat, i amb la mà hi fem una mica de pressió a
sobre.
En una tira hi he posat
pinyons, en una altra palet d'ametlla i en l'altra granet d'ametlla, apretant una mica per a que no caiguin.
Es deixen coure uns 22 minuts, tot el
temps ha estat el forn a 180ºC ni més ni menys, sense ventilador
(tots els temps són mesures orientatives ja que depenen de si són
grossos o petits. I també del tipus de fon). En els moments finals de coure, si tenim
una petita pujada de escalfor sense controlar ja l'hem fotuda. Val molt la pena està allà davant i controlar-lo. Us ho dic per
experiència perquè m'ha passat moltes vegades!!!
Quin color tant maco que tenen.
Hem arribat el final de aquesta recepta, i si voleu, al començament d'una altra col·lecció: Rebosteria de pasta de full.
Ostres ramon quin goig que fa aquesta safata............ m'ha agradat molt aixi de posar massapà a sobre ........ahora he vist perque queden tan cuixents per sobre:
ResponEliminaGràcies per compartir.
petons
que bons! i facils! ets un artista! petons
ResponEliminaBoníssims, i molr ben explicats!
ResponEliminaQue ben fetes, Ramón! Semblen de pastisseria!! No, millor encara, que segur que aquestes encara són més fresques!
ResponEliminaA mi sempre m'ha fet mandra fer la massa i tiro de súper com tu o fins i tot congelades...La pasta de full és un univers!
ResponEliminaHo copio! Molts cops no tinc temps per opinar, però per a mi cap blog ni web de postres et supera.
ResponEliminaHola Ramon
ResponEliminaDemà tinc gent a sopar i m'acabes de donar una idea, els faré farcits de massapà i crema!
La pasta de full es èxit assegurat!
Quina bona pinta! I segur que estaven boníssims. Enhorabona!
ResponEliminaAh i passat pel meu bloc, hi tens una sorpresa.
Tot fet a casa
http://totfetacasa.blogspot.com.es/2013/05/he-rebut-un-premi.html
Una abraçada!