Estan fetes amb una base de massa
cruixent, farcida d'una crema d'ametlles,
amb un trosset de pera en almívar a sobre i pintades amb confitura
d'albercoc.
Les proporcions d'aquesta recepta es
poden multiplicar o dividir proporcionalment segons si sent volen fer
més o menys. Amb aquestes proporcions sortiran unes 10 tartaletas de
110 mm de diàmetre amb un pes de 1150 g, uns 115 g cada una.
Massa cruixent.
Ingredients:
Ingredients:
1 = 250 g de farina.
2 = 100 g de sucre llustre.
3 = 1 ou batut.
4 = 150 g de mantega pomada (però no
calenta.)
Elaboració:
No cal treballar-la molt. Es deixa
refredar a la nevera una hora o més tapada amb paper film. És millor fer la massa ensucrada el
dia abans i deixar-la reposar a la nevera. A l'hora de treballar-la
depèn molt de la temperatura ambient de la cuina. La mantega no vol
temperatura. Si queda tova, la poseu una altra vegada a la nevera.
Crema d'ametlla
Ingredients
1 = 100 g de mantega pomada (però no calenta)
2 = 100 g de sucre glaç.
3 = 1 ou batut.
4 = 100 g d'ametlla en pols.
5 = 30 g de farina.
6 = 10 g de rom.
Elaboració:
Amb un colador s'empolsina de farina,
molt poca, i se li dóna un copet al motlle per a què només quedi una
capa fina.
Amb un altre paper a sobre i amb l'ajuda d'un corró s'estira fins que ens quedi un gruix de 3 o 4 mm.
Es posa el motlle a sobre i l'apretem. Donem la volta al motlle i amb els dits s'apreta la massa a tot volt
del motlle fins que hi quedi uns 3 o 4 mm de gruix.
Es procura que quedi ben enganxada a les parets. Es treballa molt bé com si fos pastilina (amb els trossos de massa de tot volt s'en fa una bola i es torna a aplanar). Amb una forquilla punxarem el fons per treure l'aire.
Posarem la crema d'ametlla en una mànega amb broca llisa de 8 o 10. La posarem a la tarteleta fent un cargol, del centre a la vora. No cal posar-n'hi molta perquè quan ho courem la crema s'inflarà molt.
Muntatge:
Ingredients:
1 = Peres en almívar confitades.
2 = Algunes ametlles crues laminades.
Amb un ganivet ben fi tallarem una
tercera part de la mitja pera i aquesta en làmines fines. Amb molt de compte les posarem sobre la crema, procurant que les
làmines de pera quedin un mica inclinades. A cada costat hi posarem
unes làmines d'ametlla (no moltes que així no hi haurà tant de pes).
Es posa a 200ºC. Posarem la safata al
forn i en ser freda ens hauria de baixar la temperatura a uns 170ºC,
sense ventilador.
Aquí portaven uns 24 minuts de forn
(el temps de forn és orientatiu... 10º més o menys de temperatura
fa que canviï el temps). Quan portaven 20 minuts de forn, amb dos
draps i amb molt de compte, he girat la safata perquè les del fons
tenien més color.
En un cassó s'escalfa confitura
d'albercoc amb una mica d'aigua i sucre. La deixem bullir i la passem
per un colador per a que no hi hagi grumolls. Amb un pinzell es
pinten per a què quedin ben brillants.
Ramon. però quina delícia has preparat avui.
ResponEliminaNo he provat mai la crema d'ametlles, però ha d'estar ben bona, i si a més està acompanyada d'aquestes peres en almívar segur que està tremendo!
ResponEliminaDIVINA as suas Tartaletas Pêra... Receita anotadíssima.
ResponEliminaQuando tiver um tempinho, vem me fazer uma visita, tem receitinha nova no Blog :0)
Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)
http://decolherpracolher.blogspot.com
ohh Ramon que bones tot i què ara amb aquesta calor em fa mandra encendre el forn però quan comenci a refrescar una miqueta m'hi poso a fer-les!
ResponEliminaHola Ramon, sempre fas unes coses tan bones! Provaré de fer la teva crema d'ametlles, ja t'explicaré. Bon estiu!
ResponElimina