dissabte, 21 de gener del 2012

Palos de nata

Modificada (13-12-2017)
Amb la pasta choux farem palos de nata encaramelats. Per fer-los hem de tenir dos preparats: la pasta choux i la nata.
Els palos és una de les pastes que porten menys sucre i això és molt important. Hem de pensar que la massa no en porta, la nata molt poc i de caramel per sobre n'hi posem molt poquet.
Es poden fer sense caramel, una mica empolsinats amb sucre fi.

Elaboració:
Aquí tenim la pasta choux (amb les mesures dels ingredients de la recepta de la pasta choux)
En un paper de forn, de la mida de la safata hi marcarem amb un llapis 12 ratlles de uns 110 mm i separades uns 70 mm més o menys.
Posem la pasta choux en una mànega pastissera, una mica resistent, amb broca llisa de 12 mm.
Aquests paper el posarem amb les ratlles del llapis per sota, sobre una lamina de silicona, aquesta sobre una reixeta de forn. Amb la mànega farem els palos.
En coure han de tenir força escalfor a la part de sota. Si la safata és gruixuda malament rai.
I es va coent.
Tindrem el forn a uns 210ºC i hi posarem la safata a dintre. En ser la safata freda ens baixarà a uns 180ºC, la temperatura de cocció.
Els courem uns 30 minuts, en cap cas es pot obrir la porta del forn doncs marxaria el vapor que és el que els infla, no es pot obrir fins que quasi estiguin cuits.
Després dels 30 minuts tanquem els comandaments, obrim el forn per a què s'escapi el vapor i el tanquen i els deixem a dintre uns 15 minuts més.
Ens hem d'assegurar que quedin cuits de dins i secs de fora. 
El temps de forn són mesures orientatives ja que depenen de si el palo és gros o petit i d'un munt de coses.

Notes:
Amb el comandaments del forn es pot regular la temperatura de manera aproximada i poc fiable. Per això és aconsellable utilitzar un termòmetre específic pel forn que marqui la temperatura de forma exacta.


Han quedat ben cuits.
Vist de dalt.
Vist de sota.
Quan estiguin freds en tallem una tercera part amb el ganivet de serreta, mirant que la part més maca sigui allà on tallem.
Farem el caramel.
Ingredients:
1 = 100 g de sucre.
2 = 15 g d'aigua.

Elaboració:
Notes:
S'ha d'anar amb molt de compte perquè el sucre crema molt.

1 = En un cassó i posarem l'aigua.
2 = I també el sucre.
3 = Amb una cullera es barreja.
4 = Es posa el cassó al foc.
5 = I es va coent.
6 = De tant en tant amb el mànec del cassó el mourem una mica.
7 = Amb un pinzell de silicona humit d'aigua netejarem la vora del cassó.
8 = I es va coent. (Amb el mànec del cassó el mourem una mica mes.)
9 = Amb el pinzell tornarem a netejar la vora del cassó i abaixarem el foc per a que no     escalfi tant.
10 = Així tindrem molta més autonomia per treballar-lo i quedarà d'un color molt més     maco.
11 = Aquí portava uns 6 minuts de coure.
12 = Ja va agafam color.
13 = Després d'uns 7 minuts (Els temps es orientatiu. Si ajunten un munt de coses.)


Posarem els palos sobre el marbre de la cuina separats l'un de l'altre.
Amb una cullera hi tirarem una mica de caramel a sobre.

Aquí tenim 500 g de nata.

He posat el bol i el batedor uns 10 minuts en el congelador.
Dintre el bol 500 g de nata i 50 g de sucre.
He posat al robot i l'he muntat a mitja velocitat uns 3,5 minuts.
I ja ho tenim (Veure muntar la nata.)
Amb el ganivet repassarem el tall que hem fet, sempre hi queda una mica de caramel. Amb una mànega pastissera, amb broca arrisada de 12 mm, els omplirem de nata uns 45 g cada un.

Sobre una safata.


Aquí en tenim un.


Ha quedat maco i bo!!!


3 comentaris:

  1. Ostres Ramon, aquesta es una de les meves receptes pendents, la pasta soux......i veient aquest palos; laveritat es que un per berenar si que m'el menjaria.
    Fins aviat !!!

    ResponElimina
  2. Hola Ramón, que difícil ha sido encontrar donde ponerte mensajes jeje.... he estado mirando tu página y me han encantado la pinta que tienen tus tortell de crema, aunque yo uso otra receta que lleva proporción de leche, la pinta del caramelo me ha encantado y me gustaría probarla, podrías compartir tu receta de caramelo si es posible? Muchas gracias!

    ResponElimina