Modificada
(3-7-2016)
Sarah Bernhardt va néixer probablement
el 22 d'octubre del 1844, en el número 5 del carrer École de Médecine de París, moria el 23 de març del 1923 en braços del seu
fill Maurice. Sarah Bernhardt va ser també la primera
actriu-empresària del món de l'espectacle.
Durant una estada a Barcelona, els
pastissers de la ciutat la van voler homenatjar creant el conegut
pastis "Sara" a base de bescuit farcit de mantega i
embolcallat d'ametlla laminada.
Anem ha fer-lo.
Per muntar el pastís hem de fer tres
preparats diferents: el pa de pessic, (Les mateixes mesures que l'entrada, la crema de mantega i lesametlles torrades. (150 g de mantega, 75 g de sucre, 75 g d'aigua i 100 g d'ametlla laminada.)
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pastís d'aproximadament 615 g.
Va molt bé deixar refredar unes hores
el pa de pessic, o fer-lo el dia abans. Si el fem el dia abans, quan
estigui fred convé tapar-lo amb un drap per a què no s'assequi.
Muntatge:
Amb un ganivet de serreta tallarem el
pa de pessic.
Per la meitat.
Posem la part de sota sobre un disc de
cartó una mica mes petit de diàmetre i així el podrem manipular
molt més bé.
Amb una espàtula hi posem a dintre, a
la part de sota, una capa de crema de mantega.
Es tapa el pa de pessic amb l'altre
meitat.
Amb la mà esquerra s'aguanta el pa de
pessic i amb una espàtula s'hi posa crema de mantega.
A tot vol de la paret.
També a la part de sobre.
Amb la mà esquerra s'aguanta el pa de
pessic sobre el plat de la ametlla laminada i amb la dreta n'hi
posem.
A tot vol de la paret i apretant una
mica per a què s'agafin.
També a la part de sobre n'hi posem i
amb la mà s'apreten. Es guarda a la nevera, unes hores com a mínim,
la crema de mantega ens quedarà més dura i quan l'ensucrem anirà
molt més bé.
S'empolsina amb un colador.
Amb sucre fi.
Al final es posa en una safata.
Vist de dins.
Un trosset.
Ramon aquesta sara es bonissima !!! En puc donar fé , ja que he tingut el gust de tastar-la.
ResponEliminagràcies per les teves paraules. El teu tortell va sortir bonissim, avui encara l'hem menjat i estava igual de bó!!!
Espero veurens aviat en algun altre curset:
Petons
Per qui li agrada la mantega, es un dels millors pastissos. Jo tinc la meva sara pendent de publicar...
ResponEliminaEstan molt be els pas a pas.
Petonets.