Modificada
(22-7--2016)
Avui farem els bunyols de Quaresma,
molt fàcils de fer i molt bons.
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortiran aproximadament 1100 g de bunyols.
Ingredients: 1º Elaboració:
1 = 100 g de farina de força.
2 = 15 g de llevat fresc (Levital)
3 = 60 g d'aigua.
3 = 60 g d'aigua.
1ª Elaboració:
Per començar es posa en el bol de
l'amassadora la farina i el llevat esmicolat. Hi posem l'aigua mica
amb mica.
Quan estigui ben amassat, es posa sobre
la fusta de treball empolsinada amb una mica de farina.
S'aixafa amb les mans doblegant els
costats cap al mig. Ho farem unes dues vegades.
Se li dóna forma rodona i la posem en
un bol unes 3 vegades més gros que la massa, una mica empolsinat de
farina, tapat amb un plat i es deixa reposar unes 10 hores a la
nevera.
Ingredients: 2º Elaboració:
1 = 400 g de farina de força.
2 = 100 g de sucre.
3 = 50 g de mantega (o greix de porc)
4 = 2 ous
5 = 10 g de sucre de vainilla.
6 = 8 g de matafaluga.
7 = 5 g de celiandre.
8 = 1 g de canyella.
9 = 1 llimona rascada.
10 = 2 g de sal.
Aigua, poca, segons la textura de la
pasta.
Als tres minuts hi afegim la massa del
dia abans.
Hi he posat 70 g d'aigua (mesura
orientativa. Depèn molt si els ous són grossos o petits i també
del tipus de farina, n'hi ha que admet més aigua o menys) per a que
la pasta quedi més clareta que la massa de brioix.
Se li dóna forma rodona i la posem en un bol untat amb una mica d'oli i aquest al forn a 30ºC amb la porta tancada per a que no li toqui el aire. Que reposi uns 15 minuts.
Tornem a donar-li forma rodona, altre
vegada en el bol, aquests en el forn a llevar uns 75 minuts.
Tindrem oli calent a 180ºC. En haver-hi poca quantitat de massa he agafat aquesta paella més aviat petita i així no es gasta tant d'oli.
A partir d'aquest moment, quan la pasta ja ha llevat, cal que es toqui i remeni quant menys millor. Amb les mans untades d'oli, es posa la pasta en una fusta també untada amb oli.
Amb una rasqueta, també untada d'oli,
se'n fan tires.
Aquestes es van tallant a trossets.
Per coure'l de l'altre costat.
S'ensucren amb sucre fi.
Tot i que fan una pinta bonissima...jomhem quedo amb els de vent,jeje...
ResponEliminaPetonets.
Ramon si que vas adelantat amb el bunyols.........jo els faré per setmana santa:
ResponEliminaT'han quedat bonissims.......................
Petons
Una gran recepta!
ResponEliminaQuna feinada, pero quin bon resultat!enhorabona per aquests bunyols
ResponEliminaUmm. Sòc una mica diferents als que faig jo. Però et felicito per la feina feta. Ànims !
ResponEliminaAlbert, ja he vist en el teu blog que els fas diferents, però també han de ser molt bons.
ResponEliminaSalutacions!