dissabte, 14 d’abril del 2012

Ametllats


Avui farem ametllats, unes galetes molt bones, fàcils i ràpides de fer. També són aptes per Celíacs perquè no porten farina.
Doncs va. anem per feina i aviat estaran fets. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortiràn uns 40 ametllats i un pes d'aproximadament 550 g.

Ingredients:
1 = 250 g de ametlla en pols.
2 = 200 g de sucre (100 + 100)
3 = 2 clares de ou.
4 = unes 40 ametlles crues.
S'engega el forn a 180ºC.
En un bol, es barregen amb una espàtula de fusta l'ametlla amb la meitat del sucre.
En un altre bol, es munten les clares. Es pot fer amb la batedora elèctrica de dues pales o amb un robot de cuina. Quan estiguin a punt de neu, s'hi afegeix l'altra meitat de sucre i es remena fins que quedin ben fermes.

Es barreja el contingut dels dos bols, només que quedi barrejat, quedarà una massa força espesa.
També es pot barrejar amb un robot de cuina.
Passem la massa a una mànega pastissera amb la broca llisa ampla (núm 10-12) També va molt bé una pistola pastissera, com és en el meu cas. Sobre una planxa de silicona, es fan petits munts de la mida de mitja nou.
Hi col-loquem a sobre una ametlla crua. Amb als dits es domina l'ametlla per a que quedi l'ametllat ben fet.
 
 Ho posem al forn 15-20 minuts a 170-180ºC.
Fins que estiguin lleugerament rossos de sobre. 
Esperem a treure'ls de la safata quan estiguin freds i els posem sobre una safata amb blonda.


Ja els tenim fets. Veureu que tenen un color pàlid, però aquest és el secret: són molt més bons, és repostaria fina. Es poden coure més i seran com galetes. Espero que aquesta recepta us agradi i us animo a fer-la.


14 comentaris:

  1. Només 4 ingredients!!!?? quina passada de pastes!! meravelloses!

    ResponElimina
  2. Què bons que són els ametllats. Avui he passejat pel teu llibre i m'ha encantat!

    ResponElimina
  3. Ramons .............t'han quedat de luxe !! ...........Jo esls he tastat i son bonissims .
    Petons

    ResponElimina
  4. Que bons que són els ametllats, els provaré jo també de fer a casa!

    ResponElimina
  5. Una pasta boníssima i senzillíssima! Jo en faig una altra versió i m'encanten però la propera vegada provaré la teva aviam com surten! Segur que boníssims! ;)

    ResponElimina
  6. Ostres quina delícia!!! T'han quedat perfectes. Hauré de probar-les. Gràcies i salutacions.

    ResponElimina
  7. Ja tinc apintada la recepta i segur que els faig, que a la celiaca de la familia li encanten!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Gemma, fes pastissos tortades per la celíaca de la família,les receptes estan al llibre.
    Els celíacs també tenen dret de menjar pastissos.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  9. Ramon, perdona la meva ignorancia. A quin llibre et refereixes?
    Gracies

    ResponElimina
  10. Gemma, en aquesta mateixa pàgina, a dalt a la dreta, hi ha un enllaç on podràs veure un llibre de receptes que vaig fer. N'hi ha un parell o tres per celíacs.

    Salutacions

    ResponElimina
  11. Bon vespre Sr.Juanola,
    M'agradaria adquirir els seus llibres i no sé com fer-ho,els he de comprar en alguna llibreria especialitzada?
    Li deixo el meu correu electrònic per si em vol contestar.

    nuriasinera@hotmail.com

    Salutacions cordials,

    Núria Solivellas

    ResponElimina
  12. Núria, em fa il.lusió que t'agradin el meus llibres però fa molt temps que els vaig imprimir i ara ja no en tinc cap... Em sap greu.
    Moltes gràcies.

    ResponElimina