Avui
farem ametllats, unes galetes molt bones, fàcils i ràpides de fer.
També són aptes per Celíacs perquè
no porten farina.
Doncs
va. anem per feina i aviat estaran fets. Amb les proporcions
d'aquesta recepta sortiràn uns 40 ametllats i un pes
d'aproximadament 550 g.
Ingredients:
1 = 250
g de ametlla en pols.
2 = 200
g de sucre (100 + 100)
3 = 2
clares de ou.
4 = unes
40 ametlles crues.
S'engega
el forn a 180ºC.
En
un bol, es barregen amb una espàtula de fusta l'ametlla amb la
meitat del sucre.
En
un altre bol, es munten les clares. Es pot fer amb la batedora
elèctrica de dues pales o amb un robot de cuina. Quan estiguin a
punt de neu, s'hi afegeix l'altra meitat de sucre i es remena fins
que quedin ben fermes.
Es
barreja el contingut dels dos bols, només que quedi barrejat,
quedarà una massa força espesa.
També
es pot barrejar amb un robot de cuina.
Passem
la massa a una mànega pastissera amb la broca llisa ampla (núm
10-12) També va molt bé una pistola pastissera, com és en el meu
cas. Sobre una planxa de silicona, es fan petits munts de la mida de
mitja nou.
Hi
col-loquem a sobre una ametlla crua. Amb als dits es domina l'ametlla
per a que quedi l'ametllat ben fet.
Ho
posem al forn 15-20 minuts a 170-180ºC.
Esperem
a treure'ls de la safata quan estiguin freds i els posem sobre una
safata amb blonda.
Només 4 ingredients!!!?? quina passada de pastes!! meravelloses!
ResponEliminaQuè bons que són els ametllats. Avui he passejat pel teu llibre i m'ha encantat!
ResponEliminaohhh, ¡¡¡que bons!!!!
ResponEliminaRamons .............t'han quedat de luxe !! ...........Jo esls he tastat i son bonissims .
ResponEliminaPetons
Si que els farem i tant! Gràcies!
ResponEliminaQue bons que són els ametllats, els provaré jo també de fer a casa!
ResponEliminaUna pasta boníssima i senzillíssima! Jo en faig una altra versió i m'encanten però la propera vegada provaré la teva aviam com surten! Segur que boníssims! ;)
ResponEliminaOstres quina delícia!!! T'han quedat perfectes. Hauré de probar-les. Gràcies i salutacions.
ResponEliminaJa tinc apintada la recepta i segur que els faig, que a la celiaca de la familia li encanten!!!
ResponEliminaPetonets.
Gemma, fes pastissos tortades per la celíaca de la família,les receptes estan al llibre.
ResponEliminaEls celíacs també tenen dret de menjar pastissos.
Una abraçada.
Ramon, perdona la meva ignorancia. A quin llibre et refereixes?
ResponEliminaGracies
Gemma, en aquesta mateixa pàgina, a dalt a la dreta, hi ha un enllaç on podràs veure un llibre de receptes que vaig fer. N'hi ha un parell o tres per celíacs.
ResponEliminaSalutacions
Bon vespre Sr.Juanola,
ResponEliminaM'agradaria adquirir els seus llibres i no sé com fer-ho,els he de comprar en alguna llibreria especialitzada?
Li deixo el meu correu electrònic per si em vol contestar.
nuriasinera@hotmail.com
Salutacions cordials,
Núria Solivellas
Núria, em fa il.lusió que t'agradin el meus llibres però fa molt temps que els vaig imprimir i ara ja no en tinc cap... Em sap greu.
ResponEliminaMoltes gràcies.