Els
financiers són com unes magdalenes, que no porten llevat però si
molta mantega torrada i gust d'avellana:
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortiran uns 78 financiers, amb
un pes d'aproximadament uns 510 g.
Ingredients:
1 = 75
g de ametlla en pols.
2 = 150
g de sucre.
3 = 13
g de mel
4 = 50
g de farina.
5 = 4
clares de ou (135 g)
6 = 125
g de mantega avellana.(150ºC)
Elaboració:
Com
fer mantega d'avellana. Es posa la mantega en un cassó i aquest al
foc sense remenar i es fon la mantega (agafarem el cassó pel mànec
i el mourem lentament sobre el foc). El deixarem bullir fins que la
mantega arribi a 150ºC.
Posarem
la massa en una mànega pastissera amb una broca estreta de 5 o 6 mm.
Amb
la mànega omplirem una tercera part dels departaments dels motlles.
Posarem
els dos motlles sobre una safata de forn i aquesta dintre el forn.
Aquest el tindrem a 200ºC sense ventilador (si es posa el ventilador
al fons, allà on toca primer l'aire tindran massa color i tots els
altres poc).
mmmm....em van regalar els motlles, pero encara no he fet la recepta!!jajja a veure si amb els teus m'animoo!! petons
ResponEliminaMiraré d´aconseguir aquests motlles, tinc moltes ganes de fer-ne. Copio la recepta. Petons,
ResponEliminaCom sempre, un pas a pas molt currat... però n'he fet dos cops, amb dos variants diferents, i les dues vegades se m'han enganxat al motlle!!! El pitjor: crec que és el mateix motlle que el teu!! Perquè??? ;)
ResponEliminaLaia, potser no estan prou cuits, una mica mes de forn o posar la safata més avall del forn. No hauria de passar perquè porta molta mantega.
ResponEliminaQue bons, no n'he fet mai, els haurem de provar em sembla!
ResponEliminaAra sí que m'ha quedat clar què son els financiers, gràcies per l'explicació. M'ha agradat molt la forma i la textura que es veu. Això de farcir-los també dóna molt de joc. Apunto!. A reveure!
ResponEliminaRamon tenen molt bona pinta ..............No n'he menjat mai, serà questiò de probar-ho.
ResponEliminapetons
M'encanten els financers pero no els he farcit mai de fruita. Em sembla que encara m'agradaran encara mes...
ResponEliminaper cert, ja he vist el teu llibre i ja el tinc de llibre de capçalera...jeje.
Petonets.
els prenc per berenar amb al teu permis.
ResponEliminaAquets financiers si que son bons!!! i no lo que corre per la Bolsa!! jeje
ResponEliminaUna abrazada!!
Com sempre ens portes receptes d'alló més impressionants!. M'agrada el detall del mango!. Per cert, no havia sentit anomenar mai la mantega d'avellana... cada dia s'aprén una cosa nova ji ji ji. Que bonica ha quedat la presentació al plat. Petons, Sandra
ResponEliminawww.miscositassrv.blogspot.com