dimarts, 17 d’abril del 2012

Financiers


Els financiers són com unes magdalenes, que no porten llevat però si molta mantega torrada i gust d'avellana: Amb les proporcions d'aquesta recepta sortiran uns 78 financiers, amb un pes d'aproximadament uns 510 g.

Ingredients:
1 = 75 g de ametlla en pols.
2 = 150 g de sucre.
3 = 13 g de mel
4 = 50 g de farina.
5 = 4 clares de ou (135 g)
6 = 125 g de mantega avellana.(150ºC)
7 = fruita (mango, gerds, nabius....)
Elaboració:
Com fer mantega d'avellana. Es posa la mantega en un cassó i aquest al foc sense remenar i es fon la mantega (agafarem el cassó pel mànec i el mourem lentament sobre el foc). El deixarem bullir fins que la mantega arribi a 150ºC.
Arribats a aquest punt, al fons del cassó, hi veurem uns piquets torrats i farà olor d'avellana torrada. Es cola i la deixarem refredar.
Posarem en un bol tots els ingredients menys les clares i la mantega. Amb un batedor ho remenem.
Les clares i la mantega s'hi posen en tres o quatre vegades i es remenen amb el batedor a mà.
Posarem la massa en una mànega pastissera amb una broca estreta de 5 o 6 mm.
Aquí tenim el motlle de silicona.
Amb la mànega omplirem una tercera part dels departaments dels motlles.
Farem trossets petits de mango i en posarem un dintre cada departament del motlle.
Posarem amb la mànega un altre part de massa sobre la fruita. 2/3 parts del motlle, com a màxim 3/4. 
Posarem els dos motlles sobre una safata de forn i aquesta dintre el forn. Aquest el tindrem a 200ºC sense ventilador (si es posa el ventilador al fons, allà on toca primer l'aire tindran massa color i tots els altres poc). 
Els courem durant 8-10 minuts fins que estiguin daurats.
Esperem a treure'ls del motllo quan estiguin freds i els posarem sobre una safata.


També els podem farcir de plàtan, pinya, albercoc, préssec de vinya, fruits secs,ametlles,avellanes etc... És reposteria, són bonissims!!!!!

11 comentaris:

  1. mmmm....em van regalar els motlles, pero encara no he fet la recepta!!jajja a veure si amb els teus m'animoo!! petons

    ResponElimina
  2. Miraré d´aconseguir aquests motlles, tinc moltes ganes de fer-ne. Copio la recepta. Petons,

    ResponElimina
  3. Com sempre, un pas a pas molt currat... però n'he fet dos cops, amb dos variants diferents, i les dues vegades se m'han enganxat al motlle!!! El pitjor: crec que és el mateix motlle que el teu!! Perquè??? ;)

    ResponElimina
  4. Laia, potser no estan prou cuits, una mica mes de forn o posar la safata més avall del forn. No hauria de passar perquè porta molta mantega.

    ResponElimina
  5. Que bons, no n'he fet mai, els haurem de provar em sembla!

    ResponElimina
  6. Ara sí que m'ha quedat clar què son els financiers, gràcies per l'explicació. M'ha agradat molt la forma i la textura que es veu. Això de farcir-los també dóna molt de joc. Apunto!. A reveure!

    ResponElimina
  7. Ramon tenen molt bona pinta ..............No n'he menjat mai, serà questiò de probar-ho.
    petons

    ResponElimina
  8. M'encanten els financers pero no els he farcit mai de fruita. Em sembla que encara m'agradaran encara mes...
    per cert, ja he vist el teu llibre i ja el tinc de llibre de capçalera...jeje.
    Petonets.

    ResponElimina
  9. els prenc per berenar amb al teu permis.

    ResponElimina
  10. Aquets financiers si que son bons!!! i no lo que corre per la Bolsa!! jeje

    Una abrazada!!

    ResponElimina
  11. Com sempre ens portes receptes d'alló més impressionants!. M'agrada el detall del mango!. Per cert, no havia sentit anomenar mai la mantega d'avellana... cada dia s'aprén una cosa nova ji ji ji. Que bonica ha quedat la presentació al plat. Petons, Sandra
    www.miscositassrv.blogspot.com

    ResponElimina