Per aprofitar els motllos que vaig fer pel peix de brioix, avui en farem un altre. Aquest el farem de pasta de full, el farcirem de crema pastissera i hi posarem palet d'ametlles a sobre que li dóna un gust molt bo i és molt senzill de fer. La pasta de full la compro fresca al supermercat.
El pes dependrà molt del gruix de pasta de full i del volum del motlle. Aquest té un pes d'aproximadament 640 g.
Ingredients:
1 = Pasta de full, dos lamines
2 = Crema pastissera. Aniran bé les mateixes mesures de la recepta que trobareu en l'enllaç.
3 = Palet de ametlles.
4 = Sucre.
Elaboració:
M'he fet una plantilla de plàstic i l'he posat sobre la massa.
Ingredients:
1 = Pasta de full, dos lamines
2 = Crema pastissera. Aniran bé les mateixes mesures de la recepta que trobareu en l'enllaç.
3 = Palet de ametlles.
4 = Sucre.
Elaboració:
M'he fet una plantilla de plàstic i l'he posat sobre la massa.
Amb un ganivet retallem els costats.
Aquí ja el tenim apunt.
El posarem sobre una planxa de silicona. En un vas hi posarem una mica de crema i aigua, ben barrejat i el pintem amb un pinzell.
Posarem a sobre el granet d'ametlles tot aprentant una mica per a que no caigui.
L'ensucrem, tan la part de baix com la de sobre.
Tindrem el forn calent a 180ºC, hi posarem la safata. Baixarà una mica la temperatura i hauria de quedar a 170ºC.
Quan estiguin freds els posarem sobre la fusta de treball.
Omplirem la manega de crema pastissera,
Posem la part de sobre.
S'empolsina amb sucre fi.
Amb un pinzelll li pintem el cap amb gelea de poma.
I el posem sobre una safata.
Aquí tenim el peix de pasta de full i crema, unes postres senzilles, bones i bé de preu. A més a més, si us agrada la pastisseria, passaria una molt bona estona fent-lo.
Ohhhhhhhhhh Ramon aquest peix es sensacional ...m'encanta .ja se que li faré al meu home com a pstis del seu aniversari .............un peix.
ResponEliminaPetons
Quina idea més original Ramón!!! les plantilles ji ji ji. T'ha quedat genial. Aquest peixet me'guardo per algún diumenge, però de nata!!!. Salutacions.
ResponEliminaA part d'original i preciosa, ha de ser una autèntica delicia!!! me'l cruspiria tot!!! petons
ResponEliminaquins records amb porta aquest peix, a casa els meus pares, cada dimenge hi habia e postres peix de crema o nata.
ResponEliminaOstres Ramon...de crema, de nata o de trufa... A mi m'es ben igual!!!
ResponEliminaEn menjaria de qualsevol...m'encanta la pasta de full !!
Petonets.
Brutal!
ResponEliminaMolt bonic i original i segur que boníssim!!
ResponElimina