En aquesta entrada farem triangles de pasta de full massapà i pinyons. Per fer-los hem de tenir la pasta de full, massapà, pinyons i sucre. Són molt fàcils de fer.
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortiran uns set triangles com els de la foto, depèn de si es volen fer grans o petits, i un pes de d'aproximadament 500 g. La pasta de full la compro fresca al supermercat.
Massapà
Ingredients:
1 = 120 g de farina de ametlles.
2 = 60 g de sucre.
Es posa l'aigua i el sucre en un cassó, aquest al foc i es deixa bullir a 96ºC tot remenant amb una espàtula.
Quan el sucre està al punt, es treu del foc i s'hi tira de cop la farina d'ametlla en el mateix cassó. Es barreja ràpidament amb una espàtula de fusta. Quan el massapà estigui al punt s'ha d'escampar bé amb el ganivet. Si és massa dur s'hi pot afegir una mica de aigua i es remena per a què sigui fluid i si és al revés, massa líquid, una mica de farina d'ametlles.
Ingredients:
1 = Pasta de full, una làmina de 275 g.
2 = 70 g de pinyons.
3 = Sucre.
Elaboració:
Agafarem
el costat de dalt i doblegarem la làmina per la meitat, i amb la mà
hi fem una mica de pressió a sobre.
Tallem
els triangles amb un ganivet. M'he fet una plantilla de plàstic per
a que quedin tots iguals.
Tindrem
el forn a 200ºC i hi posarem la reixeta a dintre. Ens baixarà la
temperatura a uns 170-180ºC.
.Es
deixen coure uns 20-25 minuts, sense ventilador. Són molt més bons
si queden ben torradets (tots els temps són mesures orientatives ja
que depenen de si són grossos o petits. I també del tipus de fon).
Aquí
l'he tallat per la meitat. Aquesta ratlleta fosca que es veu a sota
es la capa de massapà que hi he posat abans. Cal pensar que tot el
farciment que posem a la pasta de full es un fre per a què creixi,
i nomes ha pujat la meitat de sobre. Però són igual de bons. Quan
feia de pastisser tenien molt
exit,
Ramon quins triangles més bons .............. el massapà es una de les coses que tinc pendents de fer: T'han quedat genials.
ResponEliminaPetons
Pero que bons...amb el que ens agrada a casa la pasta de full. Jo sempre els he fet farcits de cabell d'angel, pero la propera vegada els fare així.
ResponEliminaPetonets.
nyam nyam...a qualsevol moment del dia passen sols...petons
ResponEliminaAiiiiiiiiiii quina gana em fas venir!
ResponEliminaEt queden fantàstics
Una fantastica delizia!!!! Un abbraccio
ResponElimina