Avui farem corns de brioix amb crema pastissera. Per fer-los hem de tenir la pasta de brioix i la crema pastissera. Les mesures són la meitat de la recepta de la pasta de brioix (250 g de farina) i de crema pastissera (350 g de llet).
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortiran 8 corns i un pes d'aproximadament 730 g.
Passats els 60 minuts aixafarem la pasta amb les mans, doblegant els costats cap al mig i li donarem una forma allargada. Amb un ganivet farem 8 talls de 58 g cada un.
Agafarem un trosset, l'aixafarem amb les mans, doblegant els costats cap al mig,donant-li forma rodona i el deixarem reposar.
Ara deixeu-me dir una cosa: si a mi m'haguessin posat dintre el bol de l'amassadora i la pala comencés a donar voltes i més voltes i fer-me trossets i aixafar-me per les parets, quan em traurien de dintre no estaria cansat..., estaria mor. La massa només està cansada, i per això la deixarem reposar (a poc a poc i bona lletra). Després, agafarem un trosset i amb un corró l'aplanem.
Amb les mans untades d'oli s'estira, es deixa reposar i es torna estirar. S'ha de fer 4 o 5 vegades.
Els he posat sobre una planxa de silicona i aquesta sobre una reixeta de forn, he batut un ou en un vas i amb un pinzell els he pintat de sobre.
Escalfat el forn a 200ºC, he posat la reixeta a dintre. Ha baixat de temperatura fins uns 180ºC.(el forn a dalt i a baix sense ventilador)
He posat la crema pastissera en una mànega i he omplert els corns. Amb un ganivet he afinat la crema i amb un colador amb sucre fi els he empolsinat.
Segurament pensareu quina feinada..., quan hi he estat? Doncs no ho sé, ni m'interessa saber-ho. Només sé que he passat una molt i molt bona estona fent aquesta recepta
Aixó es el que jo contesto quan hem diuen:quina feinada a la cuina??? per mi, la cuina, es un centre terapeutic...jaja.
ResponEliminaJo, els corns, els faig amb pasta de full, pero així m'apu.nto la recepta i ho provare...
Petonets.
ains!!!! si tingues més temps provaria de fer tot aixo... ho expliques tan bé i deu estar boníssim!!!!
ResponEliminaHola Ramón, encantada de conocerte. He llegado hasta tu blog casi de casualidad mientras curioseaba por Internet y me he quedado maravillada con tu repostería. Empezando por estos canutillos y pasando por esas mágnificas tartas, roscón de reyes, todo tipo de bollos rellenos y unas deliciosas bambas ( aunque no me he quedado con el nombre que las has dado tu, pero así las llamamos por aqui) rellenas de nata y chocolate por encima que me han maravillado. Con tu permiso me quedo por aquí, para no perderme nada de aquí en adelante. Un saludo
ResponEliminaHola Ramon, a mi m'encanten i fa molt que no en menjo.
ResponEliminaT'han quedat genials
Sempre els he fet i menjat amb pasta fullada. Quina alternativa més bona ens has ensenyat.
ResponEliminaOstres than quedat perfectes! Tinc ganes de provar-los...hauré de comprar els cons! No he vist pas a pas més ben fet! Moltíssimes gràcies per la feinada!
ResponEliminaHo expliques tan bé que vénen unes ganes boges de fer-los, que bonics!
ResponEliminaJo les faig amb pasta de full, directament, jajaj així m'estalvio feina. son bonissims amb crema!! petons
ResponEliminaRamon ..quina pasada de corns ....mira que no m'hen recordaba d'aquest corns ...la veritat es que fa temps que no enveig a les pastisseries ...comprare el motllos i els faré.
ResponEliminapetons
Mare meva Ramón... fas unes postres tan professionals... de veritat. Et queden unes safates precioses. M'agradaria tenir-te com a convidat a casa pq' segur que mai vas amb les mans buides! je je je
ResponEliminaPetons, Sandra
www.miscositassrv.blogspot.com
sisi. quina feinada...pero que bons!!!
ResponEliminaRamon, ets un crac!!
Una abraçada!!